AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, koji je prihvatio poziv da poseti Srbiju kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela čime bi osnažili međusobno razumevanje i poverenje.

Predsednik Srbije je rekao premijeru Netanjuhuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazuhoplovstva u takozvanoj proslavi operacije Oluja u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstava srpskog i jevrejskog naroda.

- Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države - naglasio je predsednik Vučić.

Saglasili  su se da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, ističe se u saoštenju.

#Aleksandar Vučić

'