AKTUELNO

Član Glavnog odbora SNS Dušan Kozarev ocenio je danas da Vuk Jeremić "beskrupulozno nastavlja da se nameće kao zaštitnik srpskih nacionalnih interesa" govoreći poslednjih dana o "Oluji" i o brizi za Srbe na Kosovu i Metohiji, iako su mu jasno na izborima pokazali koliko žele da on o njima brine.

- Pritom, sve se nadajući da će Srbi zaboraviti njegove razgovore sa stranim diplomatama, kojima je obećavao koncesije po pitanju KiM, njegovo potpisivanje štetnih ugovora sa Prištinom i opravdavanje zločina počinjenim nad Srbima, ali i istupanja njegovih satrapa, poput Sande Rašković Ivić, koja je, ne trepnuvši, opravdala zločinačku ustašku akciju "Oluja", nazvavši je legitimnom vojnom operacijom - naveo je Kozarev, saopštila je SNS.

On je ukazao da Srbi neće zaboraviti ta "sramna istupanja i činjenja protiv sopstvenog naroda i države", kao i da su bolne i teške posledice njihovog vladanja da bi se zaboravili.

-Jasno je nama da je i Vuku Jeremiću i Sandi Rašković Ivić teško da prebole privilegije koje su imali i koje su beskrupulozno koristili - diplomatske plate, rezidencije i otvoreni računi za luksuziranje po svetu, dok je srpski narod proterivan iz svojih kuća, dok su im otimane njive i skrnavljene svetinje. Ali, to se iz njihovih fotelja u Njujorku i Rimu nije videlo - istakao je Kozarev.

Prema njegovim rečima, cena toga je da oni danas ne smeju da odu kod Srba na Kosovo i Metohiju i verovatno da to više nikada i neće smeti.

- Srpski narod je prepoznao ko se prvi put, posle mnogo godina, iskreno bori za njihove živote i opstanak i ko vodi nacionalno odgovornu politiku. I to pokazuje velikim poverenjem koje ima i daje predsedniku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci - istakao je Kozarev.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je ranije danas da će ta stranka učiniti sve da spreči "predaju" Kosova, kao i da je Kosovo "za razliku od Krajine državna teritorija Srbije".

#Dušan Kozarev

'