AKTUELNO

Aketa emisije "Kontravizija" ne prestaje da šokira gledaoce. Ove nedelje sipatizeri opozicije su Desanki Maksimović poručili da odustane od saradnje sa srpskim predsednikom i vrati se pisanju!?

Ne šalimo se, stvarno je tako bilo.

Kako smo saznali, dogodila je jedna strašna stvar - Ministarstvo kulture uz preporuku Aleksandra Vučića je dalo ogroman novac Desanki Maksimović, samo zato što je prijateljica Aleksandra Vučića.

Simpatizeri opozicije poverovali su ovu informaciju, bez obzira na to što je slavna pesnikinja preminula 1993. godine.

Ekipa emisije ''Kontravizija'' koja se emituje na TV Pink, autora i voditelja Lava Grigorija Pajkića pitala je stanovnike prestonice kako komentarišu to što je prijateljica našeg predsednika dobila od Ministarstva kulture za knjigu "Pesme iz Norveške".

Foto: RTV Pink

Podržavam kulturu i ako će Desanka Maksimović kao naša velika, umetnica, pesnikinja i spisateljica taj novac uložiti u svoj rad i pomoći obrazovanje dece onda to podržavam, ako novac uloži u buduće knjige...

Na pitanje da li je u pitanju obostrana korist predsednika i Srbije, kažu da je to više na korist Desanke.

Mislim da će Desanka više profitirati, jer ima više iskustva. On zna dosta toga, ali mislim da ona može da ga oplemeni, da ga nauči još toga korisnog

Foto: RTV Pink

Simpatizeri opozicije smatraju da Desanka Maksimović ne bi trebalo da sarađuje sa Vučićem, te joj poručuju da promeni mišljenje o aktuelnoj vlasti i da se vrati pisanju knjiga.

Foto: RTV Pink

Neki od njih su otišli toliko daleko da su od saradnje Vučića i Desanke Maksimović napravili teoriju zavere.

Vi to gledate kao saradnju ili kao ucenu? Mislim da je u pitanju neka vrsta ucene

Foto: RTV Pink

Sve ovo bilo bi smešno da je nije reč o jednoj od najpoznatijih srpskih pesnikinja, koja je umrla pre više od dve decenije, kao i da knjiga "Pesme iz Norveške" nije objavljena 1976. godine.

#Kontravizija

'