AKTUELNO

Predsednik Srbije sastao se sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore i poručio im da će Srbija u skladu sa svojim mogućnostima pomoći da se ekonomski, nacionalni i kulturni položaj Srba u Crnoj Gori unapredi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore sa kojima je razgovarao o problemima zapošljavanja i načinima za unapređenje položaja srpskog naroda u Crnoj Gori.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija uvek biti uz svoj narod i za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica Srbije, i da će koliko može, u skladu sa svojim mogućnostima, da pomogne da se ekonomski, nacionalni i kulturni položaj Srba u Crnoj Gori unapredi, poštujući državu Crnu Goru i njene zakone.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Delegacija iz Crne Gore prenela je predsedniku zabrinutost za položaj srpske zajednice u Crnoj Gori i iznela predloge o načinima na koje bi Srbija mogla da pomogne da se taj položaj popravi.

Prilikom dolaska na sastanak predstavnici delegacije uručili su predsedniku prigodne poklone. Naime, Vučiću su darovali knjige i gusle.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

#Aleksandar Vučić

#Crna Gora

'