AKTUELNO

Sednica će biti održana danas u 8 sati, a zbog, kako se saznaje, moguće destabilizacije bezbednosne situacije na severu KiM.

Kako saznajemo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za danas u 8 sati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog situacije na severu Kosova i informacije da bi danas ili sutra moglo da dođe do destabilizacije bezbednosne situacije na severu Kosova i Metohije.

Naime, kako se saznaje, kosovski Albanci za subotu ujutru pripremaju upad na sever Kosova i otimanje akumulacije Gazivode kako bi onemogućili da Srbi dobiju bilo šta na Kosovu.

Foto: Tanjug

Juče u 13 sati kosovske bezbednosne službe imale su sastanak sa vrhom tamošnje vlasti kako bi dogovorili detalje ovog scenarija koji je već danima medijski pripreman.

Kako se saznaje upad na sever Kosova ima za cilj da onemogući formiranje Zajednice srpskih opština za šta rok ističe sutra, 4. avgusta, i napravili srpsku pregovaračku poziciju nepovoljnijom za pregovore u Briselu. Vojska Srbije, srpska policija i bezbednosne službe su u stanju pripravnosti.

#Aleksandar Vučić

#sednica

'