AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, primio je u predsednišvu vaterpolo reprezentaciju Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

- Hoću pre svega da se zahvalim našim vaterpolitima, selektoru i vatepolo savezu. Nisam naučio na govore koji su mnogo lepi, ali vi ste ljudi koji ste uvek Srbiji donosili najviše. I to ne samo Srbiji, našem narodu gde god on da živi - rekao je Vučić.

On se zahvalio svima koji nisu rođeni u Srbiji,a igraju za svoju Srbiju.

Foto: Tanjug

- Hoću da se zahvalim ovim momcima koji svake godine, nikada nisu povređeni, nikada im nije teško da se okupe i bore za svoju zemlju. Doneli ste nam radost. Svako od nas odmara, ali vi, rekao bih, nikada ne odmarate - rekao je predsednik.

Kako je naglasio, vaterpolisti su doneli ogromnu radost našoj zemlji, posebno u trenutcima kada nije lako biti ni Srbin, niti državljanin Srbije.

- Očekujem od vas uvek još više, iako nema dalje, i nema bolje, mi očekujuemo da ponovo budemo svetski prvaci, da vratimo titulu svetskog prvaka, a da sačuvamo titulu olimpijskog pobednika - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Predsednik je najavio pokriva nje bazena u Vrnjačkoj banji, kao i da će što pre dobiti nagrade koje im pripadaju.

- Vaterpolo savez će dobiti više novca neko ikada do sada. Spremni smo da vam pomognemo, a savez mora da nađe načina kako da pomognete klubovima - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Reprezentativac Filip Filipović, rekao je da su svoje reči pokazali u bazenu, pokazali smo svoja dela u vodi ikako se igra, kako se bori i kako se brane boje naše zemlje.

- Hvala predsedniče na ukazanoj pomoći i na svemu što ćete joiš učiniti za naš sport, za najtrofejniji sport u istoriji Srbije - rekao je Filipović.

#Aleksandar Vučić

'