AKTUELNO

Milan Stojadinović, novinar "Informera", rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, da je izuzetno bitno da nastavimo da se borimo za Kosovo.

Milan Stojadinović, novinar "Informera", rekao je da je Kosovo Srbija, bila i ostala, ali da kako kaže, treba uzeti u obzir da mi 20 godina nemamo vlast u toj pokrajini.

- Bitno je da nastavimo da se borimo za to. Drago mi je da Ivica Dačić izuzetno lobira za našu stvar, za Srbiju, i to na svakom frontu - Stojadinović.

Foto: Printscreen

Kako kaže, Milan Stojadinović, novinar "Informera", treba istaći da Dačić u svojoj borbi koristi snagu argumenata, snagu prava i zdravog razuma, dok je, kako kaže, Pacoli uspešan biznismen, i naglašava da je upravo tu ogromna razlika između njih.

- Ako pogledate po snazi, mnoge važne države nisu priznale Kosovo. Ne treba da gubimo strpljenje. Moramo da sednemo i da vidimo na šta smo zaista spremni - rekao je Dušan Stojaković, urednik "Večernjih novosti".

Saša Adamović, istoričarom, smatra da se Pacoli i Dačić sada takmiče.

- Dačić se bori da još neka zemlja povuče priznanje takozvane države Kosova, dok ga Pacoli prati u stopu i onda nagovara da ponovo priznaju Kosovo. Meni je bilo zanimljivo što se u Vašingtonu premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, susrela sa bivšim strategom Donalda Trampa, Stivenom Benanom, koji je nedavno boravio u Briselu, jer tamo pokušava da napravi jednu anti Soroš fondaciju, gde bi okupio evropske konzervativne i populističke stranke, i pomogao da se priprememe za izbore u evropskom parlamentu sledeće godine, očekujući da na taj način napravi promene u EU - rekao je Adamović.

Kako kaže, to je zapravo dobro jer bi te promene za koje se bore i nama mogle da budu od koristi.

Foto: Printscreen

- U Evropi su se dešavale zanimljive geopolitičke promene, koje po mom sudu i te kako idu Srbiji u korist, a pošto moramo nastaviti borbu za odbranu suvereniteta nad Kosovom, svaka takva promena bi išla u našu korist - rekao je on, i dodao:

- Dačić ume da se prilagodi, ali većina naših ambasadora su zapravo pogrešna kadrovska rešenja i da pripadaju prošlom vremenu.

#Ivica Dačić

#Kosovo

#Srbija

'