AKTUELNO

Saša Paunović, predsednik Opštine Paraćin i potpredsednik Demokratske stranke, koji je tužio sopstvenu državu strancima nastavlja i dalje da pljuje Srbiju.

Naime, Paunović koga mediji vezuju za brojne afere, kao i čovek koji je postao poznat jer je ušao u istoriju kao prvi predstavnik lokalne vlasti u Srbiji koji je sopstvenu zemlju tužio strancima, na svom fejsbuk profilu nastavlja sa prljavim komentarima.

Na vest da će Srbija biti skinuta sa crne liste zbog pranja novca, Paunović je pokušao da ismejava našu zemlju pitanjem odakle Srbija na crnoj listi?

Paunović pokušava da bude neobavešten, ali prema dostupnim informacijama na crnu listu Srbija je došla za vreme prethodnih vlasti, kada je njegova Demokratska stranka vodila državu.

Krajem 2015. godine međunarodna organizacija Global Financial Integrity objavila je da je iz Srbije u periodu od 2004. do 2013. izneto preko 40 milijardi dolara, kroz ilegalno kretanje novca i kapitala. Ustanovljeno je da su u tom periodu prao novac, prikrivala imovina, izbegavalo se plaćanje poreza, ali i da je bilo i drugih kriminalnih aktivnosti.

Ilegalni prenos novca, između ostalog, odvijao se zahvaljujući postojanju poreskih rajeva, anonimnih fondova i kompanija, ali i putem korupcije.

Kada su u pitanju Paunovićevi istupi protiv Srbije, Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS-a, je još ranije izjavio da predsednik opštine Paraćin Saša Paunović pokušava da sakrije kriminalne afere u Paraćinu koje su poslednjih meseci otkrivene na taj način što iznosi laži o državi u inostranstvu.

Foto: Wikipedia

- Pljuje sopstvenu državu u inostranstvu, kako navodno se guši lokalna samouprava tamo gde SNS nije na vlasti, što je jedna od najgnusnijih laži koje sam ja u poslednje vreme čuo. Mislim da on tom drekom pokušava da sakrije upravo sve te kriminalne afere u koje je umešan, a sama činjenica da je izabran za potpredsednika DS koja je sad očigledno potpuno u rukama Dragana Đilasa, mislim da to sve govori - ističe Martinović.

#Paraćin

#Srbija

#saša paunović

'