AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kritikovao je lidera Narodne stranke Vuka Jeremića rekavši da javnost od njega očekuje brojne odgovore.

Reagujući na Jeremićevu izjavu da je predsednik države Aleksandar Vučić "patološka kukavica" jer nema snage da se suoči sa njim ni u televizijskom duelu niti u sudnici, a gotovo svakodnevno javno komentariše njegove izjave, Jovanov je naveo da "Vučića od susreta sa njim jedino može da uplaši da ne ostane bez novčanika, jer lopuže koriste svaku priliku da nešto ukradu, bilo da su u studiju, ili u gradskom prevozu".

- Bilo bi dobro da kaže i za šta je dobio 200.000 evra od katarske ambasade u Berlinu - poručio je Jovanov.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić rekao je da je neobjašnjivo zašto Jeremić "tako gorljivo želi da bude pred kamerama javno opomenut zbog svih zala koje je počinio Srbiji, i šta je to u njemu što ga tera da se još više zakopa u blato laži i samoobmana".

- Kao nedavno njegovom šefu Borisu Tadiću, i Vuku Jeremiću preporučujem da otpočne dijalog sa sopstvenom savešću i priseti se kakvu je ulogu imao u izmeštanju dijaloga o Kosovu i Metohiji iz UN na teren EU, dovodjenju Euleksa, katastrofalnim sporazumima sa Prištinom koje je prihvatio, a pre svega katastrofi Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde - rekao je Đurić.

Jeremić je pozvao Vučića da ukrste argumente na televiziji i da razgovaraju o svemu.

- Govori da sam izdajnik, lopov - očigledno je opsednut onim što ja govorim… Neka onda sedne preko puta mene na televiziji, umesto preko puta kamere, pa da ukrstimo argumente. Nadam se da će smognuti snage da se izbori sa svojim strahom i to učiniti - rekao je Jeremić.

#Marko Đurić

#Milenko Jovanov

#Vuk Jeremić

'