AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je njena višednevna poseta SAD bila uspešna, kako politički, tako i ekonomski.

Sumirajući utiske psolednjeg dana posete SAD, Brnabić je istakla da je posebno zadovoljna sastankom sa ministrom finansija SAD Stivenom Mnučinom.

Brnabić smatra da sada postoji mnogo bolje razumevanje kada je reč o pojedinim otvorenim temama, kao što su "neki nesporazumi i nerazumevanja", te je dodala da očekuje brze rezultate.

- Jako dobar sastanak s ministrom finansija, stvarno sam jako zadovoljna. To je možda bila, pored našeg prijema, najvažnija stvar tokom jučerašnjeg dana. Postoji jako dobra komunikacija između naših timova, što je uvek važno, jer nemamo vremena da se lično čujemo i sarađujemo - rekla je Brnabić, koja se u SAD sastala i sa predstavnicima Svetske banke i MMF-a.

Prema njenim rečima, sastanak sa ministrom finansija je bio "jako prisan", a razgovarano je o konkretnim stvarima.

- Dogovorili smo se kako ćemo konkretno dalje da nastavimo da radimo - rekla je Brnabić.

Naglasila je da je njena poseta SAD bila uspešna.

- Uvek je najvažnije da osećate da ste dali sve od sebe, a ja sam ovde sa svojim timom dala sve od sebe. Politički je bila dobra poseta, ali imali smo i dobre ekonomske sastanke - rekla je Brnabić.

Podsetila je da je imala sastanke s predstavnicima američkih kompanija, radni doručak sa Poslovnim savetom za međunarodno razumevanje, kao i sa organizacijama civilnog durštva, među kojima su i one koje su aktivne u Srbiji.

- Izgleda kao mnogo duže od tri dana, zbog brojnih sastanaka. Izgleda kao da sam duže od sedam dana ovde - rekla je Brnabić.

#Ana Brnabić

#SAD

'