AKTUELNO

Saša Paunović, još uvek aktuelni predsednik opštine Paraćin i potpredsednik Demokratske stranke, pokušao je od javnosti da sakrije da je bio učesnik sastanka pojedinih predstavnika opozicionih grupacija koji su se nedavno sastali na poznatom srpskom odmaralištu Zlatiboru.

Naime, Paunović koga mediji u poslednje vreme vežu za brojne afere i koji je postao poznat jer je ušao u istoriju kao prvi predstavnik lokalne vlasti u Srbiji koji je sopstvenu zemlju tužio strancima, bio je učesnik ovog sastanka.

Foto: TV Melos

Paunović je izgleda „nagrađen“ da prisustvuje ovom skupu zbog tužakanja sopstvene zemlje, kada je na Vidovdan, dan koji zauzima posebno mesto u srpskoj istoriji, na sednici Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Istanbulu „detaljno“ obrazložio navode iz svoje žalbe za koje tvrdi da predstavljaju kršenje standarda lokalne demokratije.

Zbog čega se Paunović krio da je prisustvovao skupu na Zlatiboru još uvek je tajna. A zanimljivo je da ovaj skup svega-svačega nije podržala Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića koji je nedavno izrazio sumnju u ujedinjenje opozicije i ocenio da bi opozicija imala veće šanse ukoliko bi se formirala dva bloka.

- Mišljenja sam da je mnogo bolje da dva jasno diferencirana bloka naprave dogovor o ključnim pitanjima poput izbornih i medijskih uslova, umesto da se u jednu korpu stavljaju babe i žabe. Ko će glasati za korpu baba i žaba - rekao je Tadić.

Foto: TV Melos

Inače, ranije je i prеdsеdnica Narodnе skupštinе Maja Gojković povodom Paunovićeve žalbe ocеnila da jе zabrinjavajućе to što Paunović blati Srbiju kod stranaca.

- Smatram da Paunović pokušava da sе zaštiti od еvеntualnе promеnе vlasti - rekla je Gojković i poručila da ćе potpredsednik DS-a ostati zabеlеžеn u istoriji kao prеdsеdnik opštinе koji je blatio sopstvenu zemlju.

#Opozicija

#Sastanak

#saša paunović

'