AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa pomoćnikom generalnog sekretara UN za politička pitanja Miroslavom Jenčom, kojeg je upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i naglasio opredeljenost Beograda za rešavanje problema u regionu kompromisom i mirnim putem.

Ističući značaj angažmana UN za zaštitu položaja i prava srpskog naroda na KiM, Đurić je izrazio očekivanje da će UNMIK nastaviti da deluje na terenu u nesmanjenom kapacitetu i statusno neutralno, insistirajući na poštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti.

Đurić je naglasio i da je važno da međunarodna javnost o situaciji na Kosovu i Metohiji i nadalje bude informisana kroz redovne tromesečne izveštaje UNMIK-a.

Sastanku Đurića i Jenča je prisustvovala i predstavnica generalnog sekretara UN i šefica Kancelarije UN u Beogradu Simona-Mirela Mikulesku, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pročitajte još: DRAGAN MARKOVIĆ PALMA IZ PARALIJE ZA PINK.RS: Nudili su mi ministarsko mesto, odbio sam, jer hoću da sredim Jagodinu! Podržavam sve što radi Vučić!

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

#Sastanak

'