AKTUELNO

Miroslav Jenča istakao je značaj uloge Srbije na regionalnom planu i zahvalio na doprinosu koji Srbija pruža kroz angažman svojih pripadnika u mirovnim operacijama UN.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa pomoćnikom generalnog sekretara UN za politička pitanja Miroslavom Jenčom, a razmenjena su mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima u regionu, te u tom smislu naglašena važnost očuvanja mira i stabilnosti i daljih reformskih procesa.

Od strane predstavnika UN posebno je istaknut značaj uloge Srbije na regionalnom planu, izražena zahvalnost na doprinosu koji Srbija pruža kroz angažman svojih pripadnika u mirovnim operacijama UN širom sveta, kao i na aktivnom angažmanu u ostalim značajnim sferama delovanja UN, saopštio je MSP.

Foto: Tanjug

Ističući značaj koji Ujedinjene nacije imaju za Srbiju kada je reč o zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ministar Dačić naglasio je neophodnost očuvanja dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti UN-a o radu UNMIK-a, kao i misije UNMIK kao garanta statusne neutralnosti, u nesmanjenom obimu i mandatu.

Ponovio je posvećenost Srbije za iznalaženje kompromisnog i održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije kroz dijalog koji se vodi pod okriljem EU.

Dačić je istakao i značaj nastavka saradnje i dijaloga sa Ujedinjenim nacijama po svim pitanjima od značaja za region u narednom periodu.

#Ivica Dačić

#Ujedinjene nacije

'