AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu Evropske služžbe za spoljne poslove u Briselu, gde će najpre sastati sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.

Nakon odvojenih sastanaka sa delegacijama Beograda i Prištine Mogerini će učestvovati na zajedničkom trilateralnom sastanku u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Iz EU je najavljeno da će tokom današnje runde razgovora na visokom političkom nivou biti razmatran napredak u radu na sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da će se planirati naredni koraci kako bi se taj rad intenzivirao.

Foto: Tanjug

U delegaciji Beograda pored predsednika Srbije nalazi se i šef Kancelarije za KiM Marko Đurić, dok je delegacija Prištine došla u ”punom sastavu”, pored kosovskog predsednika Hašima Tačija tu su i premijer Ramuš Haradinaj i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji. Portparolka šefice EU diplomatije Maja Kocijančić najavila je mogućnost da se posle trilateralnog sastanka Vučića, Tačija i Mogerini rad nastavi "u različitim formatima", uključujući i prisustvo direkorke za Zapadni Balkana u Evropskoj službi za spoljne poslove Angeline Ajnhorst.

#Aleksandar Vučić

#Federika Mogerini

#Sastanak

'