AKTUELNO

P predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na KIM Sima Spasić pozvao je bivšeg ombudsmana da prestane sa zloupotrebom ubistva Obistva Ivanovića.

Jankvoić se danas pojavio ispred Predsedništva sa šačicom ljudi.

Na istom mestu konfrenciju za medije je održao Sima Spasić.

Spasić je ispred zgrade Predsedništva stajao sa tablom na kojoj su bila ispisana pitanja za bivšeg zaštitinika građana i lidera PSG Sašu Jankovića.

Spasić je pozvao Jankovića da konačno prizna i odgovori na pitanje "Ko je ubio Predraga Gojkovića, njegovim pištoljem u njegovom stanu?".

- Zašto si ćutao dok je Oliver Ivanović bio u zatvoru Euleksa zbog navodnih zločina nad Albancima? Zašto ne tražiš od tvoj prijatelja Haradinaja i Tačija odgovor zašto je ubijen Oliver Ivanović? Zašto se kod Zida plača “Kosmetske žrtve” koji je postavljen kod Narodne skupštine ne pokloniš srpskim žrtvama? Zašto tražiš stolicu za Kosovo u UN, a ne tražiš stolicu za Republiku Srpsku? Ko plaća tvoju kampanju protiv države Srbije? - pitao je Spasić Jankovića.

Foto: Promo

Spasić je istakao i da je Janković tražio "stolicu za Kosovo" u UN, te da protestima ispred Predsedništva samo želi da stopira rad specijalnog suda za zločine na KiM.

Nekolicina predstavnika PSG predvođeni Sašom Jankovićem nosili su transparent na kojem je pisalo "Ko je ubio Olivera Ivanovića".

Spasić je ispred zgrade Predsedništva došao sam, a i ovoga puta ostao je uskraćen za odgovor na pitanja jer se lider pokreta PSG nije udostojio da mu na ista da odgovori.

#Saša Janković

'