AKTUELNO

Kosovska policija je danas saopštila da je u okolini Gnjilana uhapšeno pet lica osumnjičenih da su, kako se tvrdi, učestvovala u aktivnostima protiv ustavnog poretka i sigurnosti".

Kosovska policija istovremeno demantuje medijske navode da je operacija pokrenuta protiv nekih bivših pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga. Policijska operacija se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, piše u kratkom saopštenju.

Jake snage kosovske specijalne policije blokirale su rano jutros kuće načelnika Kosovsko pomoravskog okruga Radovana Stojkovića i direktora ogranka Nacionalne službe za zapošljavanje Jovana Denića u Gornjem Kuscu kod Gnjilana i u toku je pretres, javlja RTV Puls.

Meštani kažu da se jutros oko šest časova u selu pojavilo najmanje deset policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cevima.

Kako prenosi Javni servis, pripadnici specijalnih snaga kosovske policije upali su u prostorije Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu, kod Gnjilana, i u toj akciji priveli trojicu Srba.

Privedeni su načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić.

Stojkovića i Denića su pripadnici policije prethodno ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu.

Priveden je i Nenad Stojanović (1974), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju, koji je kako prenosi Javni servis, uhapšen jer je navodno vršio pritisak na srpske pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) da napuste tu službu.

RTV Puls je preneo i da je jutros izvršen i pretres više kuća bivših pripadnika Kosovsko bezbednosnih snaga (KBS) srpske nacionalnosti koji su nedavno napustili tu službu.

Novinarima je zabranjeno snimanje događaja.

#Kosovo

#Policija

'