AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink saglasni su da je stav Beograda jasan - Srbi ne treba da učestvu u formiranju takozvanih kosovskih oružanih snaga i upozoravaju da lideri opozicije pokušavaju da iskoriste težak trenutak za naš narod kako bi pokušali se domogli vlasti.

Za predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovana Drecuna optužbe albanskog analitičara Fatmira Šeholija su beznačajne, dok direktor Srpskog telegrafa Šaša Milovanović smatra da su one deo sinhronizovanog napada na predsednika Srbije.

Predsednik skupštinskog Odbora ua Kosvo i Metohiju Milovan Drecun smatra da optužbe albanskog političkog analitičara Fatmira Šeholija nisu tema kojom se treba baviti i da je za njega to potpuno beznačajna stvar.

- Kada neko govori o formiranju nekakve severne armije, a da u toj armiji treba da budu Srbi koji su pripadnici Kosovske policijske službe pitam se ta bi bilo da je Beograd rekao Srbima da izađu iz KPS. Ovako svakome može na pamet da padne neka budalaština - rekao je Drecun za Televiziju Pink.

Prema njegovim rečima, ključna tema je to što je Ramuš Haradinaj rekao da njegova takozvana vlada podržava dijalog Beograda i Prištine po pitanju postizanja sporazuma u energetici, a nije spomenuo ZSO.

Foto: RTV Pink

-To je problem, to je tema i time treba da se bavimo, a ne budalaštinama koje govore pojedicni koji imaju nekakve nevladine organizacije - naveo je Drecun osvrnuvši se na Šeholijeve navode. On je dodao da je odnos Srbije prema KPS je jasan.

- Postignut je dogovor u Briselu i on se sprovodi. Dobro je da imate Srbe u KPS, jer bi ta služba trebalo da štiti Srbe. Što se tiče drugih formacija - mi ne prihvatamo nikakvu drugu naoružanu formaciju - jasan je Drecun.

Kako je podsetio, takozvane kosovske bezbednosne snage ugrožavaju bezbednost srpskog naroda, a proistekle su iz Kosovskog zaštitnog korpusa, koji je drugo ime za OVK, koja je trebalo da bude rasformirana.

- Sada imamo KPS koji prerasta u takozvane oružane snage Kosova, u nekakvu vojsku države koju Srbije ne priznaje. Naravno da Srbija neće da se složi, niti će da pozove Srbe da učestvuju u takvoj formaciji jer ona ne može biti faktor podizanja bezbednosti - istakao je Drecun.

- Protivimo se takvoj formaciji. Beograd je jasno rekao da Srbi ne treba da učestvuju u takozvanim oružanim snagama, a jezgro su pripadnici Kosovske bezbednosne službe - dodao je on.

Direktor Srpskog Telegrafa Saša Milovanović smatra da je potpuno normalno da Srbi ne učestvuju u formiranju lažne vojske.

Foto: RTV Pink

- Nije se Šeholi sada slučajno pojavio. To je sve sinhronizovanog u sklopu većeg i opšteg napada u potpori sa nekim liderima opozije, koji čekaju trenutak da slome Aleksandru Vučiću kičmu na pitanju Kosova i proglase ga za izdajnika, da bi jeftino profitirali - smatra Milovanović. Kako kaže, umesto da u vreme kada se bije odsudna bitka za južnu srpsku pokrajinu svi budu ujedinjeni oko toga da se zaštite Srbi na KiM opozicija sprema za septembar udar na Vučića sa pričom oko Kosova.

- Proglasiće ga za nekakvog izdajnika u vreme dok se on lavovski bori da bilo šta uradi pozitivno za naše ljude na KiM. Ironija je da to rade oni koji su ispotpisivali sve što je moglo da se ispotpisuje i promenili teren i okvire gde je još moglo nešto više da se ispregovara za naš narod - istakao je Milovanović.

On je upozorio da će ti ljudi iskoristi težak trenutak za naš narod za ličnu promociju i otimanje vlasti neredima.

- Užasno je da je neko spreman da žrtvujete narod i gurne ljude u sukobe da dođe na vlast - podvukao je Milovanović.

#Aleksandar Vučić

#Opozicija

'