AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, u razgovoru sa nemačkim ambasadorom Akselom Ditmanom, istakla da je Nemačka među vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima i jedan od najznačajnijih investitora i najveći bilateralni donator Srbije.

Brnabić je ambasadora Ditmana primila u oproštajnu posetu i zahvalila mu na ličnom doprinosu unapređenju saradnje i razvoju odnosa dve zemlje.

Predsednica Vlade je, ukazujući na činjenicu da je Nemačka među vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima, ocenila, takođe, da je ova zemlja i jedan od najznačajnijih investitora i najveći bilateralni donator Srbije.

Brnabić je istakla da se pomoć Nemačke ogleda i u snažnoj podršci evrointegracijama Srbije, kao i regionalnoj stabilnosti i saradnji, naročito kroz "Berlinski proces", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug

Ambasador Ditman rekao je da je izuzetno zadovoljan zbog potpisivanja Memoranduma o razumevanju kojim je je dogovorena saradnja na programu promocije preduzetništva i samozapošljavanja, a u sklopu Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

On je istakao da je poboljšanja poslovne klime u Srbiji, omogućilo dolazak stranih kompanija, a da u budućnosti očekuje i povećanje nemačkih investicija na srpskom tržištu.

Projekti koje dve države zajedno realizuju, prema rečima ambasadora Ditmana, od velikog su značaja za srpsku ekonomiju i reforme, a Nemačka će, naveo je Ditman, i dalje biti pouzdan partner Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Foto: Tanjug

Sagovornici su se složili da dve zemlje beleže istorijski napredak u međusobnim odnosima, ocenjujući da su posete najviših zvaničnika dveju zemalja i otvoren dijalog doprinele stvaranju poverenja i partnerstva u brojnim oblastima.

Ditman je zahvalio premijerki Brnabić i Vladi Srbije na podršci i ukazanom poverenju tokom svog mandata u našoj zemlji, a premijerka Brnabić je ambasadoru poželela mnogo uspeha na novoj dužnosti.

#Aksel Ditman

#Ana Brnabić

#Nemačka

'