AKTUELNO

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da je u proteklih godinu dana mnogo urađeno u reformi javne uprave i istakao da je javna uprava jedan od tri kriterijuma i karijatidna stuba naših evropskih integracija.

Odgovarajući na pitanje novinara povodom prve godine rada Vlade Srbije, Ružić je istakao da se u ovoj godini 14 zakonskih predloga iz te oblasti našlo pred poslanicima u parlamentu i da Srbija u skladu sa Akcionim planom uspešno prati taj trend.

- Sama reforma u velikoj meri korespondira sa onim što je prioritet ove vlade, a to je digitalizacija ne samo kao tehničko-tehnološki proces, već kao društveni proces ''par ekselans", a ono što sledi vezano je za reformu sistema plata - naveo je Ružić.

Ministar je podsetio da su krajem prošle godine doneti važni zakoni u vezi sa platama u javnim službama i najavio da će za 15-ak dana početi pregovori sa sindikatima kako bi se utvrdili platne grupe, razredi i koeficijenti i ušli u primenu tih zakona 1.januara 2019.

- To će biti revolicionirani korak i to je ono štoji pred nama u skladu sa Akcionim planom koji smo usvojili - rekao je Ružić i dodao da čitava vlada radi kao tim na reformi javne uprave.

#Branko Ružić

'