AKTUELNO

Godinu dana rada Vlade Srbije biće obeleženo sutra u Subotici, a premijerka Ana Brnabić, sa članovima njenog tima, predstaviće rezultate rada i prioritete za naredni period.

Brnabić će tokom posete Subotici obići više lokacija sa resornim ministrima i predsednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem.

Premjerka će prvo posetiti nemačku kompaniju Norma grupa, gde će obići proizvodni pogon kompanije koja je od početka svog poslovanja u Srbiju investirala više od 32 miliona evra.

Potom će se otići u Hemijsko-tehnološku školu, poznatu po učeničkom preduzetništvu, a koja se trenutno renovira. Brnabić će posetiti i apoteku "Subotica", gde će se upoznati sa funkcionisanjem sistema eRecept i centralizovanom aplikacijom jedinstvena lista čekanja.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sa premijerkom će posetiti Hemijsku školu i apoteku "Subotica". Tu školu obići će i ministar prosvete Mladen Šarčević, dok će se ministar zdravlja Zlatibor Lončar pridružiti obilasku apoteke u centru Subotice.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovaće akciji "Policija u zajednici" u blizini Gradske kuće, a ministar finansija Siniša Mali prisustvovaće otvaranju Carinske ispostave Slobodna zona Subotica.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obići će renoviranu Letnju pozornicu na Paliću, bioskop "Abazija", kao i lokaciju za izgradnju spa centra na Muškom štrandu na Paliću.

Radove na "Ipsilon kraku" obilaznice oko Subotice koja spaja granične prelaze Horgoš i Kelebiju obići će predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tokom boravka u Subotici, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović potpisaće ugovore sa poljoprivrednicima u okviru IPARD programa, dok će ministar zaštite životne sredine Goran Trivan posetiti "Regionalnu deponiju" d.o.o. i Zoološki vrt Palić.

Ministarka pravde Nela Kuburović posetiće javnobeležničku kancelariju Nikole Milišića. U okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije prirediće za Subotičane taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, na centralnom gradskom trgu, koji će obići ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović obići će Gerontološki centar, koji se renovira sredstvima iz Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014 - 2020, a ministar za rad Zoran Đorđević posetiće Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka". Više lokacija obići će i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, pa će tako posetiti Narodno pozorište, Narodni muzej i Subotičku sinagogu.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Djukić Dejanović posetiće predškolsku ustanovu "Naša radost", kao i porodicu Vukmirović, gde će predstaviti mere populacione politike. Ona će prisustvovati i tribini na Ekonomskom fakultetu na kojoj će biti predstavljeno istraživanje o migraciji studenata, a nakon toga će obići će Udruženje penzionera Palić. Ministar bez portfelja zadužen za tehnološki razvoj Nenad Popović obići će kompaniju "Tehnologije budućnosti". Halu sporota posetiće ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji će u tom gradu potpisati i Ugovor o izvođenju radova na Gradskom stadionu.

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Milan Krkobabić sastaće se sa direktorom Razvojne agencije "Panonreg" Milanom Miličevićem i predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Radisavom Jovanovim.

#Vlada Srbije

'