AKTUELNO

Kako je saopšteno, na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, o produbljivanju bilateralnih veza u svim oblastima, kao i međusobnoj podršci u međunarodnim organizacijama.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Ministri Dačić i Lavrov zajednički su istakli da nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata pokazuju da se odnosi između dve zemlje kontinuirano i produktivno razvijaju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, o produbljivanju bilateralnih veza u svim oblastima, kao i međusobnoj podršci u međunarodnim organizacijama.

Ministar Dačić izrazio je zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Na kraju susreta ministar Lavrov uručio je šefu srpske diplomatije dres fudbalske reprezentacije Ruske Federacije.

Foto: Tanjug

Ministar Dačić zahvalio je i poželeo puno uspeha reprezentaciji Rusije u nastavku takmičenja na Svetskom prvenstvu, dodaje se u saopštenju.

#Ivica Dačić

#Moskva

#Sergej Lavrov

'