AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa državnim vrhom Srbije prisustvovao je zajedničkoj vežbi Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Zajednički udar 2018", na Atletskom stadionu u Kraljevu.

Prisutnima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da će se vojska Srbije značajno unaprediti, i da je to već započeto, što upravo pokazuje današnja vežba.

- Danas niste pokazali samo svoje veštine, pokazali ste pre svega da ste u svakom trenutku spremni da branite samostalnost i nezavisnost svoje zemlje. Od te slobode nema ni većeg ni prečeg zadatka. Mnogo smo uložili u tu slobodu, zato nam je toliko i sveta. Zato nam je potebna upravo ovakva vojska i policija kao garant slobode - rekao je Vučić.

Kako kaže, one su jedini način na koji možemo da garantujemo živote ljudi.

- Nikome nećemo dozvoliti da budu ugroženi naš narod, ali nismo spremni i nećemo prihvatiti nekakve nove "Oluje" niti za novi zločin nad Srbima, nikome to nećemo dozvoliti i upravo danas to i pokazujemo- rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Kazao je da je ova vežba pokazala našu reakciju u slučaju napada na našu zemlju i narod. - Pokazana je spremnost da našu bezbednost odbranimo i zaustavimo svakoga ko misli da probleme danas treba da rešava nasiljem. Nastavićemo da ulažemo u vojsku i policiju - zaključio je Vučić.

Predsednik se zahvalio okupljenim građanima što toliko vole srpsku vojsku i policiju. - Ulagaćemo u mir u normalan i bezbedan život i u Srbiji i celom regionu. I vama koji ste danas pokazali svoju posvećenost ali i ljubav prema našoj zemlji na svakodnevnom nivou. Srbiju volimo više od svega i ni za šta je i nikome nećemo dati - rekao je Vučić.

Inače, vežbi "Zajednički udar 2018" prisustvovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić, kao i ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

Foto: Tanjug

Reč je o vežbi na kojoj su učestvovali pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre" i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada RV i PVO, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, SAJ, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.

Tokom realizacije pokazne taktičke vežbe, u okviru više radnih tačaka, oni su prikazali rešavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposednutim objektima.

Foto: TvPink Printscreen

Cilj vežbe je da se snage za reagovanje Vojske Srbije i jedinica za reagovanje Ministarstva unutrašnjih poslova zajednički osposobe i uvežbaju da planiraju, organizuju i realizuju protivteroristička dejstva.

Foto: TvPink Printscreen

Nakon vežbe, usledio je i prikaz pešadijskog šalona snaga za reagovanje Vojske Srbije, koji je opremljen naoružanjem i vojnom opremom po "Projektu 1500", kao i vojna svečanost polaganja vojničke zakletve vojnika na služenju vojnog roka generacije "jun 2018".

#Aleksandar Vučić

#Kraljevo

#Vojska

'