AKTUELNO

Uništavanje grada traje već skoro dve decenije.

Na skupu, održanom u utorak, u paraćinskom Pozorištu, okupljeni su odgledali film koji prikazuje razmere propasti u ovom gradu otkad je na čelu opštine Saša Paunović potpredsednik DS-a. Građanima su se potom obratili istaknuti članovi SNS koji su pozvali građane da ih podrže i stanu na put bahatoj vlasti.

Prikazan je dokumentarni film koji govori o uništavanju Paraćina koje traje već skoro dve decenije. U filmu se govori o fabrikama koje su nekada zapošljavale na hiljade radnika, a sada su stecište pacova i narkomana.

Foto: Tanjug

Čan Predsedništva SNS-a Aleksandar Jovičić govorio je pod utiskom prikazanog filma. On je kazao da se zbog dece i perspektive grada moraju poslati u istoriju oni koji uništavaju Paraćin.

- Postao sam zabrinut jer sam odgledao jedan horor film koji se danas odigrava u Paraćinu. Molim vas da istrajete i da se borite, da se ovakva slika promeni. Zato vas molim da se što više mladih uključi u ovu borbu da za pet godina imamo bolji Paraćin - kazao je Jovičić.

Okupljenima se obratio potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Ðurić. On je istakao da su naredne sedmice po mnogo čemu ključne za Srbiju, te da SNS kao stranka mora da pruži punu podršku zaštiti nacionalnih i državnih interesa.

Foto: Tanjug

- Nijedan važan cilj, ni obnovu naše ekonomije, koja je krenula da se obnavlja iz perioda kada je razoreno gotovo sve, jačanje naših institucija, jačanje i odbrambenih kapaciteta i snagu naše vojske, ne možemo da ostvarimo ako i ovde u Paraćinu ne izborimo ključni preduslov, a to je da se okupimo i ujedinimo oko politike podizanja Paraćina sa kolena - naveo je Ðurić i dodao da će Paraćinci u tome imati podršku SNS-a i čitave Srbije.

Skupu se obratila i sekretar Opštinskog odbora SNS Paraćin Vesna Petrović koja je poručila da je u tom gradu iz dana u dan sve više onih koji žele promene, te da su do danas prikupili više od 20.000 potpisa za raspisivanje lokalnih vanrednih izbora.

Foto: Tanjug

- Naši građani su dali potpis za bolji i uspešniji Paraćin. Svaki potpis je vapaj za bolji život naše dece i nas. Želimo investicije i radna mesta, a ozbiljni investitori ne idu u mesta gde vlada korupcija - kazala je Petrović i dodala da SNS u Paraćinu želi da što pre gradi fabrike i puteve, škole i obdaništa, zdravstvene ustanove.

Ovde možete pogledati delove filma i skupa održanog u Paraćinu:

#Fabrika

#Paraćin

'