AKTUELNO

Izvestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju pohvalio je dobar i naporan rad Srbije na putu ka članstvu i poželeo sreću u predstojećim mečevima sa Švajcarskom i Brazilom.

Izvestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju, Dejvid Mekalister, poželeo je uspeh Srbiji na putu ka članstvu u EU, ali i na, kako je rekao, putu ka drugoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji porukom: Srećno Srbija, na srpskom jeziku.

Mekalister je nakon predstavljanja Nacrta izveštaja o Srbiji poželeo uspeh fudbalskoj reprezentaciji naše zemlje u predtsojećim mečevima sa Švajcarskom i Brazilom.

Kada je reč o debati koja se vodila u Spoljnoplitičkom odboporu Evropskog paralmeta o Nacrtu izveštaja o Srbiji Mekalister je konstatovao da u svim političkim grupama u EP postoji pozitivna atmosfera za dalji napredak Srbije ka članstvu u EU.

- EU je tu jasna. Mi želimo da podržimo Srbiju i tu smo da nastavimo da joj pomažemo - kaže Mekalister.

On je pohavlio dobar i naporan rad Srbije na putu ka članstvu, a posebno napredak u oblasti ekonomije i regionalne saradnje i pomirenja.

- Još posla ostalo je da se uradi u ooblasti vladavine prava, nezavisnog pravosuđa, borbe protiv korupcije i u reformi javne administracije - napomenuo je Mekalister.

#Dejvid Mekalister

#EU

#Srbija

#Svetsko prvenstvo

'