AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik 'Informera' Dragan J. Vučićević, rekao je za televiziju Pink da se nestanak novinara Stefana Cvetkovića zloupotrebljava u političke svrhe, kako bi se napravio politički haos u Srbiji.

Vučićević je rekao da je očigledno u pitanju nameštaljka koja je sračunata da bi se izazvala nestabilnost u Srbiji. - Hteli su da naprave politički slučaj. Oni su imali plan i to je sada svima jasno. Želeli su da isceniraju njegov nestanak i da ga prebace u Rumuniju, da ga tamo kriju nekoliko meseci,  a u Srbiji naprave potpuni politički haos - rekao je Vučićević.

Kako kaže, Cvetković je u više navrata uhvaćen u laži. - On tvrdi da su ga oteli neki ljudi i izvikli iz kola, ali tragova dnk nema nigde. Takođe tvrdi da su mu strgli sat sa ruke, i to bez rukavica, ali nema drugih dnk tragova osim njegovih - naglašava glavni i odgovorni urednik 'Informera'.

On je sasvim siguran, kako kaže, da je ovo istruiran i isceniran nastup. - Hteli su da ispadne da svi lažu, a da samo Cvetković govori istinu. Ali, on je uhvaćen u desetinama masnih laži i za to će odgovarati. Podneta je krivična prijava, on nema ni jedan dokaz, utvrđeno je da je sve slagao - rekao je Vučićević, i dodaje:

- Upoređujući njegov iskaz sa činjenicama koje su pribavljene, da laže. Mnogo je nelogičnosti i kontradiktornih iskaza koje je izjavio.

Vučićević je istakao da je Cvetković i od ranije bio sklon čudnom ponašanju, kao i da ima čudan i slab kredibilitet.- Neko je njega pokušao da zloupotrebi. Svi koji su vodili kampanju su zaćutali nad činjenicama. Međutim, kada su videli da su uhvaženi u laži krenuli su da spinuju u suprotnom smeru. Videli ste lica i reakcije opzicije. Oni bi voleli da je ovo bila prava otmica, oni su shvatili da ne mogu doći na vlast nikako osim nekakvim vanrednim stanjem - rekao je Vučićević.

Vučićević je podsetio da  u  Americi kada se desi ovakav slučaj, gde neko lažira svoju otmicu, kompletan iznos koje je država uložila u potragu, kako kaže, ona i naplaćuje.

- Tako da mislim da ukoliko se utvrdi da je takav slučaj bio i ovde, on će morati da snosi posledice i u vidu novčane nadoknade - rekao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

'