AKTUELNO

Gosti Novog jutra komentarisali su naslovne strane dnevnih novina, a vest koja najčešće provejava jeste navodna otmica novinara Stefana Cvetkovića iz Bele crkve, koja se ispostavila kao lažna i iscenirana.

Komentarišući navodni nestanak novinara Stefana Cvetkovića, politički analitičar prof. dr Srđa Trifković kaže da je ceo slučaj izveden diletantski i patetično.

- Mislim da nije po sredi neka služba, jer bi izvela mnogo stručnije. Ustanoviće se o čemu je reč, ali to ne znači da Srbija nije na meti službi - kaže Trifković.

Foto: TV Pink

Direktor Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić kaže da se ne radi samo o Cvetkoviću, već o nizu dešavanja koja su usmerena ka destabilizaciji i podizanju nivoa agresije, zbunjenosti. Utiče se na javno mnjenje kako bi se stvorila krajnja šira pobuna.

Foto: TV Pink

- Ovo je neobičan trenutak i dosad nisam sretao ovakve aktivnosti. Izgleda da su se udružile ozbiljne snage u pokušaju destabilizacije, ali mislim da neće uspeti - kaže Miletić za "Novo jutro".

Politikolog dr Jelena Vukoičić kaže da se u državi ne dešavaju Vučićeve afere, već afere onih koji su ih organizovali.

- Ovo jesu opasne stvari. S jedne strane je ovo politički i društveni cirkus, ali ovo nije igra! Ljudi se igraju sa državom, narodom, stabilnošću države. Čini mi se da nije samo jedan faktor iza svega, već pojedinci, organizacije traže svoju šansu. Ne odgovara im da država bude stabilna i uvideli su da postoje jaki centri moći van granica Srbije - kaže dr Vukoičić.

Foto: TV Pink

Miletić ističe da je Srbiji neophodna stabilnost i obnova ekonomskog tkiva.

Govoreći o lobiranju, Vukoičić kaže da su Albanci dosta postigli lobiranjem, da su mnogo uložili u isto i da su svojom težnjom za stavranjem velike Albanije postali miljenici SAD. Naime, Americi ne odgovara stabilnost na Balkanu, o čemu svedočini veličina baze Bondstil, a upravo formiranje velike Albanije dovelo bi do potpune destabilizovanosti na području Balkana.

Ceo razgovor sa sagovornicima Novog jutra pogledajte u nastavku:

#Novinar

#Novo jutro

#Otmica

'