AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik “Informera” Dragan J. Vučićević tvrdi da se nestanak novinara Stefana Cvetkovića zloupotrebljava u političke svrhe i da opoziciju ne zanima njegova sudbina, već žele da nastave specijalni rat čiji smo svedoci ovih dana.

Vučićević je gostujući u “Novom jutru” podsetio da je novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve juče nestao, da je potraga za njim je u toku, da su angažovane su sve policijske raspoložive snage, kompletna žandarmerija, ronioci..

- U javnost su plasirane zlonamerne, netačne lažne informacije koje ukazuju na osnovanu sumnju da se iza toga kirije i nešto više od nestanka i otmice. Neko to namerno pokušava medijski da iskoristi - upozorava Vučićević.

Kako dodaje, pojedini mediji su objavili da su na mestu nestanka pronađeni kutija, tragovi borbe, krvi...a ništa od toga nije tačno.

- Vrlo je zanimljivo kako neki opozicioni lideri sada brinu za sudbinu Stefana Cvetkovića, a verovatno nikada pre ovoga nisu čuli za njega, niti su se čuli sa njim, a sada im je on najveći problem - naveo je Vučićević i dodao da njih očigledno ne zanima sudbina novinara, već im je cilj da nastave specijalni rat čiji smo svedoci ovih dana.

Vučićević je dodao da su zlonamerni mediji preneli da je nestao novinar koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića.

- Kada to pročitate misite da iza nestanka stoji neko ko hoće da sakrije istinu o ubistvu Olivera Ivanovića. Ako se udubite videćete da Cvetković o ubistvu Ivanovića nije govorio ni blizu onog pravca u kom priču guraju pojedini mediji - istakao je Vučićević.

On je dodao da je Cvetković u više navrata rekao da iza ubistva Ivanovića stoje kriminalno- mafijaški motivi i da ono nije političko i da nema veze ni sa kim iz politike.

Foto: RTV Pink

- Na više konkretnih pitanja je rekao da to ubistvo nema nikakve veze sa Vučićem i vlašću u Srbiji. Ako se vratimo unazad, kada je ubijen Ivanović, sve ove novine koje sada na sramotan način pokušavaju da iskoriste nestanak Cvetkovića u političke svrhe, tvrdile su manje ili više otvoreno da iza ubistva stoji Vučić, odnosno vlast u Srbiji - istakao je Vučićević.

Glavni i odgovorni urednik “Informera” dodaje da isti mediji sada pokušavaju da podgreju priču da iza Cvetkovićevog nestanka stoji neko ko pokušava da sakrije istinu o ubistvo Ivanovića.

Foto: RTV Pink

On je podsetio da su ova vlast,Vučić i njegovi saradnici više puta od Kfora, od Euleksa, nadležnih istražnih organa na KiM tražili da se uključe u istragu.

-To nije dozvoljeno, podaci su nam dostavljeni sa velikim zakašnjenjem i vrlo šturi. Zašto to radi i ko to radi? Oni koji hoće da sakriju istinu o ubistvu Ivanovića, kao što se slučaj nestanka Cvetkovića spinuje i od njega se pravi politički slučaj - rekao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, saopštenja UNS-a i NUNS-a su klasična politička saopštenja u kojima se implicira, nameće da pokvaren način, da iza nestanka stoji neko iz države.

- Čak neki politički liderčići na društvenim mrežama pišu da ako je Cvetković mrtav, Vučić mora da podnese ostavku. Očemu vi pričate? Kako bilo ko može da zna šta je sa Cvetkovićem? On je nestao i ja se najiskrenije nadam da je živ i zdrav, ali me plaše navodi u pojedinim medijama, koji plasiraju lažne informacije da izazovu uzbunjivanje javnosti, da izazovu da neko poveruje da iza svega stoji zla diktatorska vlast - podvukao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

'