AKTUELNO

Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture, povodom najavljenih protesta, odnosno blokada, rekao je da misli da Beograđani i grad Beograd to nisu zaslužili.

- To je jedna ružna pojava, sve mi nalikuje da je ispolitizovana. Očito opozicija ne uspeva, već u nekoliko navrata, da dobije bilo kakve izbore, bilo u gradu, bilo u republici, pa ne može mirno da prihvati ishode izbora, onda su se očito odlučili na nešto što nikako ne podržavam, nešto što neko demokratiju pretvara u anarhiju - istakao je Gajović za Novo jutro televizije Pink.

Kako dodaje, nada se da će državne i gradske vlasti tamo gde su pojave evidentirane, adekvatno reagovati i omogućiti onima koji žele da rade i drugima, da stignu gde je potrebno.

Foto: Printscreen

- Smatram da je ovaj čin nedozvoljiv i da Beograd i Beograđani to nisu zaslužili - naglasio je Gajović.

Po njegovom mišljenju sama činjenica da neko demokratiju pretvara u anarhiju je apsolutno nedozvoljiva.

- Demokratsko pravo svakoga je da protestuje, ali ovo nema veze sa tim. U pitanju su određene poluge koje pokušavaju da izazovu ili haos ili neko nezadovoljstvo, kako bi neko reagovao. Mislim da je to apsolutno nedozvoljiva stvar i da je takva vrsta politizacije, a pogotovo poziv da se radikalizuje ovo što se događa na ulicama, mislim da zaslužuje našu osudu - ocenio je Gajović.

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, rekao je da je demokratsko pravo svih da protestuju, ali da se zbog toga ne može niko ugrožavati, ili praviti probleme.

Foto: Printscreen

- Mislim da je to lekcija koju ćemo tek da naučimo, i čini mi se da je lekciju da svako ima pravo da protestuje Srbija već apsolutno savladala i da je samo ostalo da oni koji protestuju imaju tu vrstu odgovornosti da nikoga ne ugrožavaju - istakao je Tasovac.

Aleksandar Apostolovski, novinar "Politike" rekao je da su ovi koji sada vode proteste, kada su bili na vlasti održavali visoku cenu goriva.

Foto: Printscreen

- Bojim se da će oni ovakvim načinom protestovanja više da iznerviraju građane, nego Vučića, tako da izbori i istraživanje javnog mnjenja pokazuju kakav način političke borbe je produktivan, sa stanovništva građana - naglašava Apostolovski.

#Opozicija

#Protest

#kolaps

'