AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink da sada svi moramo svoje obaveze da povinujemo onima koji svoje političke ambicije, koje ne mogu da sprovedu na izborima, sprovede na ulici.

- Ispada da sada svi moramo svoje obaveze da povinujemo onima koji svoje političke ambicije, koje ne mogu da sprovedu na izborima, sprovede na ulici. Mi smo ovo gledali, zar smo zaboravili predsedničke izbore? Ovo je primer terora manjine nad većinom. Sećate se saobraćajnih gužvi u centru Beograda kada su protestvovali što je Vučić pobedio i bili ljuti na narod. Ali tada su krili ko stoji iza njih – rekao je Vulin.

Kako je rekao, iza ovoga stoje političke stranke i kako kaže, sve smo ovo već naučili.

- Izbrišite godinu, i vratite se unazad videćete da smo imali iste scenarije samo druge razloge. Evo i u Ukrajini 2013. se ovo isto radilo i zove se “Automajdan”. Tako se tamo radimo, i sada to isto hoće i kod nas. Mada ne možete očekivati da se ovo radi, a da ne budu iste posledice kao i tamo. Tamo je umalo izbio građanski rat - rekao je Vulin.

Kako je rekao, ponavljati isto ponašanje, a da očekujete drugačije posledice, jedan je od znakova ludila.

- Naša policija, za razliku od Ukrajine, neće praviti nikakve kordone, vodiće računa o poštovanju zakona, ali neće nikoga da ugrožava, pokazuje maksimalno strpljenje i maksimalnu pribranost. Politika je realna stvar i kada se njom bavite morate da snosite odgovornost za to što radite. Kako ćemo znati da li je dovoljno ili nije dovoljno? - rekao je Vulin.

Kako kaže, sve ovo je već najavio nekoliko dana ranije.

- Rekao sam da će doći do medijske koalicije koja će ići na rušenje. Ovo je prenošenje u život onoga što su najavili u novinama. Za par dana se više niko neće sećati goriva. Imaćete zahteve za promenu Vlade i tome slično - rekao je Vulin.

Kako je rekao, da li će cena biti ili neće biti smanjena zavisi od nekoliko stvari, kako je objasnio, zavisi od cena na svetskom tržištu, do toga kakva je politika Vlade.

- Imate ministra finansija, i neko će razgovarati sa njim, samo pitanje je ko. Ovi što igraju fudbal na mostu ili ovi što igraju kolo - rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, neradnici mrze one što rade i njihov rad.

- Vi pokazujete potpuno nepoštovanje ljudi koji koji žive i rade kraj vas. Jel mislite da će poslodavac da toleriše kašnjenje na posao? Kome ćete da se žalite. Jasno je da ovo organizuju Đilas, Dveri i Jeremić, ukoliko su toliko ponosni na ovo što rade ne bi bilo loše da izađu i da kažu i da objasne svoje zahteve, i da probaju da budu parlamentarni - rekao je ministar.

-  On je rekao da bi trebali da izađu na izbore i da kažu da imaju tri tačke programa.

- Prva da mrzite Vučića, druga, da hoćete da uništite sve što je urađeno za vreme njegove vlasti, treća da ćete blokirati saobraćaj i nikada nećete da preuzmete odgovornost za to - rekao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Novo jutro

#Protest

'