AKTUELNO

Demokratska stranka Srbije nije naučila ništa iz svojih poraza i danas ne treba da se nada da će populizmom zaslužiti povratak na političku scenu, ocenio je danas član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dušan Kozarev.

Prema njegovim rečima, DSS je "poslovično poznata po inertnosti i nesposobnosti, a bezidejnost je odlika i njene sadašnje politike, jer ono što ta stranka predlaže državi jeste nečinjenje".

- A upravo je nečinjenje Demokratske stranke Srbije i njenih tadašnjih stranaka saveznica dovelo do toga da se i Crna Gora odvoji od Srbije i da Priština u međunarodnoj zajednici stekne kritičnu podršku za jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova - saopštio je Kozarev.

On je kazao da je apsurd da DSS govori o bilo čijem brukanju, jer da zna šta je bruka ne bi posle svega čemu je aktivno ili pasivno doprinela ništa ni saopštavala.

- Državnim brodom se mora upravljati sa hrabrošću i odgovornošću, onako kako to danas čine Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić, jer nije dovoljno samo biti za kormilom i ne raditi ništa ili posmatrati sove - zaključio je Kozarev.

Pročitajte još: Đurić: Međunarodna zajednica da kazni za zločine na Kosovu i Metohiji

#Dušan Kozarev

'