AKTUELNO

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov reagovao je danas na sramne optužbe Narodne stranke Vuka Jeremića da Vlada Srbije može da smanji cenu goriva, ali neće.

Jovanov je kazao da je uveren da Vuk Jeremić ni ne zna koliko košta gorivo u našoj zemlji dok ispija penušava vina po egzotičnim destinacijama.

- Prosto je neverovatno kako Vuk Jeremić ima obraza da se oglašava o bilo kojoj temi koja je važna za građane Srbije, jer za njih nikada nije mario, osim kada je koristio njihove pare za lična putovanja i bahaćenja po svetu - kazao je on i dodao da ne zna ni kako lider NS-a ima vremena s obzirom da je „do guše upleten u međunarodni korupcionaški skandal” - rekao je Jovanov u izjavi za „Alo!”.

- Iako nije stručnjak za naftu, Jeremića sa naftom povezuje to što je bogat kao šeik, ali i to što se i te kako razume u energetiku kada treba organizovati sastanke sa sumnjivim belosvetskim biznismenima i ugovarati poslove „teške“ milione i milijarde dolara, koristeći pri tom kao paravan svoju visoku funkciju u Ujedinjenim nacijama. Uveren sam da Vuk Jeremić, ili čovek-procenat, uopšte ni ne zna koliko košta gorivo u našoj zemlji, ili koliko ovde košta bilo šta drugo, a ponajmanje da zna kako žive ljudi Srbiji, dok ispija penušava vina po egzotičnim destinacijama, vozi se privatnim avionima i uživa u plodovima svog „konsultantskog“ mešetarenja u međunarodnoj kriminalnoj hobotnici - zaključio je Jovanov.

Kako podsećaju, Patrik Ho i Šeik Tidijan Gadio uhapšeni su prošlog novembra u Americi u korupcionaškom skandalu od tri miliona evra, a srpskoj javnosti su poznati kao bliski saradnici Vuka Jeremića i njegove organizacije CIRSD.

Pročitajte još: Đurić: Odbijanje Prištine opasno i neodgovorno

#Milenko Jovanov

#Vuk Jeremić

'