AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić uručio je danas sertifikate o završenoj obuci učenicima OŠ "Svetozar Marković" na Vračaru i njihovim roditeljima, koji su učestvovali u pilot projektu "Program osnaživanja porodica za roditelje i mlade uzrasta 10-14 godina".

Obuku je Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo u saradnji sa Kancelarijom UN za borbu protiv droge i kriminala (UNDOC), uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Izuzetno sam ponosan što je MUP ušao u projekat i želim da vas podsetim da je ovo samo jedna u nizu preventivnih akcija koje se odvijaju u okviru koncepta policija u zajednici. Da podsetim da je policija tu da štiti i da obezbedi najbolje moguće uslove za zdravo odrastanje najmlađih. Naš cilj je da deca ni u jednom trenutku ne dođu u iskušenje niti da uopšte imaju mogućnost da koriste drogu - rekao je Rebić.

Foto: MUP Srbije

On je, navodi se u saopštenju, dodao da se nada da će taj projekat postati stalan i da će sva deca u Srbiji imati mogućnost da prođu kroz njega.

- Program osnaživanja porodica za roditelje i mlade uzrasta 10-14 godina - posvećen je razvijanju zdravih stilova života i pomoći ranim adolescentima da se odupru negativnom pritisku vršnjaka i preventivno deluje na probleme u ponašanju mladih.

Program se sastoji od sedam trodelnih sesija za roditelje, za decu i zajedničkih porodičnih sesija, koje učesnici prolaze sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije i školskim psiholozima.

Foto: MUP Srbije

Mladi uče, navodi se, kako da se odupru pritisku vršnjaka, da smanjuju stepen agresivnosti i druge oblike asocijalnog ponašanja, a roditelji da postavljaju granice i pokazuju ljubav i podršku svojoj deci.

Pilot projekat se trenutno se sprovodi u četiri škole na Vračaru i pet na Voždovcu, precizira se u saopštenju.

#Vladimir Rebić

'