AKTUELNO

Jeremiću je na račun uplaćeno 1,3 miliona evra od strane kineske kompanije, a kako je izjavio, nema obavezu da otkrije za koje usluge su milioni isplaćeni.

Nakon što je pred kamerama priznao da je od kineske komapnije CEFC primao novac, Vuk Jeremić i dalje odbija da odgovori koliki su iznosi i za koju vrstu konsultantskih usluga njemu isplaćeni.

S druge strane, njegovi saradnici i finansijeri uhapšeni su zbog korupcionaške afere međunarodnih razmera.

O zaradi od 1,3 miliona dolara, koju je prema pisanju medija Vuk Jeremić dobio od kineskog CEFC, mnoge uspešne konsultantske firme mogu samo da sanjaju.

O kojim god da je uslugama reč, cene su znatno manje, kažu stručnjaci.

Foto: Tanjug

Nenad Vuković iz Društva lobista Srbije kaže da cene variraju u zavisnosti od snage industrije ili kompanije koja angažuje konsultanta ili lobistu, kao i od težine njegovog zadatka i hitnosti.

- Cene su, za individualne firme, u rasponu od pet do deset ili dvadeset hiljada dolara, što je već misaona imenica. Treba imati u vidu da je moguće i "cenkanje" i pravljenje dužih aranžmana - kaže Vuković za Pink.

Kao predsednik partije, Vuk Jeremić ima moralnu obavezu da građanima objasni za koje usluge je dobio novac, imajući u vidu da su njegovi finansijeri u Americi optuženi zbog korupcionaškog skandala od tri miliona evra, kaže profesor ekonomije Vladimir Marinković.

Foto: TV Pink

- Ako je toliko sposoban da radi na tržištu i toliko naplaćuje svoje usluge za koje ne znamo kog su tipa, jasno je o čemu se radi. Jasno je da je taj kapital imao za cilj lično bogaćenje - kaže profesor.

U medijima je objavljen spisak uplatana na Jeremićev račun, na kojem su, osim pomenute kineske firme, navedene i milionske uplate kompanija iz Hongkonga i Katara.

Foto: TV Pink

Pročitajte još: Jeremić priznao da je primao novac od uhapšenog TAJKUNA, a građanima poručio: Nemam obavezu da kažem koliko ZARAĐUJEM

#Novac

#Stručnjaci

#Vuk Jeremić

'