AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova kaže da Dodika zbog te izjave napadaju Denis Zvizdić i ostali Izetbegovićevi sledbenici koji su samo pre neki dan "davali Bosnu i Hercegovinu u amanet Turskoj".

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnh poslova, Ivica Dačić, žestoko je danas reagovao povodom, kako kaže, najnovije histerije koja vlada zbog izjave Milorada Dodika o mogućem ujedinjenju Republike Srpske i Srbije, što pokazuje sve razmere ogromnog licemerja.

- Visoki predstavnik (Valentin) Incko kaže da je BIH međunarodno priznata drzava i da entiteti nemaju pravo na otcepljenje - podseća Dačić i pita: "A zar Srbija nije bila međunarodno priznata država i zar Kosovo nije bilo pokrajina koja nema pravo na otcepljenje".

Ministar konstatuje da s tim u vezi ima milion: "Zašto".

- A što se niko ne oglasi na ukidanje granice između Albanije i Kosova, što niko ne osudi napade na srpsku decu i sveštenike na Kosovu, što ćute na Haradinajevu izjavu da je dalji dijalog besmislen, što ne teraju Ramu da se izjasni o Kosovu, kao što Vucica pitaju za Republiku Srpsku - naveo je Dačić, istakavši:

Milion puta zašto. Zato što podržavaju velikoalbanski nacionalizam i stvaranje unitarne muslimanske države u Bosni i Hercegovini. Izgleda da ni posle svega što su uradili Srbiji, Srbija, ipak, nije dovoljno mala da za neke ne bi bila i dalje suvise velika.

Pročitajte još: Stefanović i Dačić: Suprotstaviti se ulasku takozvanog Kosova u Interpol!

#Ivica Dačić

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

'