AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Beograd spreman da razgovara sa Prištinom, ali da mora da vidi rezultate tih razgovora, te da građani treba da imaju poverenja da se naš tim bori za interese svoje zemlje i svih svojih građana.

Vučić je, u izjavi novinarima nakon centralne manifestacije povodom Dana policije, na pitanje kada će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, rekao da ne beži od razgovora i da ne zna kako će biti nastavljeni.

- Da li u junu, julu ili avgusti ne znamo. Ne bežimo od razgovora - naglasio je on. Vučić

Vučić je kazao da više ne može da ide na sastanke i ne ponese Briselski sporazum, i ukaže na ono što je ispunjeno, a šta ne, zbog čega se smučio svima.

- Svaki put postavim pitanje koje ostane bez odgovora. Mi smo spremni da razgovaramo, ali moramo da vidimo rezultate tih razgovora - poručio je on.

Vučić je kazao da je Beograd ispunio sve svoje obaveze i da nije istina da postoji i jedna neispunjena, dok druga strana nije ispunila jedinu koju je imala.

- Najpre da vidimo da ispune tu svoju jednu obavezu. Ako neće možemo da razgovaramo o kranjem rešenju, ali ono ne može biti da Srbija da sve, a ne dobije ništa, i da se oni saglase da Srbija postoji kao država i da zbog toga budemo srećni - istakao je on.

Vučić je kazao da narod treba da ima poverenje u svoje predstavnike jer se oni bore za interes svoje zemlje i sve svoje građane i nastaviće da takvu politiku vode.

-Nije lako sa nama pregovarati. Spremni smo na kompromise i ustupke, ali mora da postoji takva volja i s druge strane - rekao je on.

Na pitanje što niko u prošlosti nije reagovao kada je od 2000.UNMIK opozvao srpske zakone na KiM i donosio svoje, Vučić je odgovorio da ne vredi govoriti o tome šta je bilo.

- Niko nije reagovao, gledali su da prećute, ne boreći se ni za šta. Zato se sada mi borimo da pomerimo stanje iz ambisa. Od kuknjave šta smo propustili nema ništa i ostaje na istorijskim analizama da to vide - objasnio je on.

Rekao je da je slika i prilika sada drugačija i da se država ponaša ozbiljnije i odgovornije.

#Kosovo

#Priština

'