AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić je obavestio članove Senata o ekonomskim reformama u Srbiji, kao i želji da jačamo pravnu državu kroz reforme pravnog sistema. On je istakao da je Srbija spremna da prihvati preporuke Venecijanske komisije i primeni dobra iskustva u cilju unapređenja vladavine prava.

Foto: Tanjug

- Srbija je izuzetno posvećena reformama države kako bi u budućnosti postala ravnopravan partner, a punopravno članstvo u Evropskoj uniji jeste cilj Srbije - istakao je predsednik Vučić.

- Svesni smo značajne uloge koju Srbija ima na Balkanu - rekao je predsednik Odbora Žan Bize i dodao da Francuska razume težinu položaja u kojem se Srbija nalazi. On je pozdravio sve veći interes francuskih kompanija da ulažu u Srbiji.

Delegacija francuskog Senata će po povratku u Pariz sastaviti izveštaj, koji će uputiti predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru i predsedniku Evropskog parlamenta Antoniju Tajaniju, u kojem će izneti svoja zapažanja o napretku Srbije na evropskom putu.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Evropa

#Reforme

'