AKTUELNO

Predsenik Vučić rekao je za televiziju Pink da je izuzetno važno da Srbija na svojoj strani ima Azerbejdžan.

- Mnogo nam znači podrška, stvara se blok poštovanja među zemljama koje drže do svoje slobode. Izuetno se poštujemo. I mi poštujemo njihovu nezavisnost - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako kaže, poštuju se i pronalaze zajednički jezik u slobodarskom duhu.

- Vrlo je važno da imamo Azerbejdžan na svojoj strani - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako ističe predsednik, otvaranje pregovora za Albaniju i Makedoniju neće ići lako, u šta se uverio u Sofiji, a Srbija je podržala Tiranu i Skoplje po ovom pitanju.

- I danas je jasan ishod. Biće neka povoljna vest, ali bez otvaranja pregovora. Kada je reč o Italiji, videli ste Salvinijevu izjavu i izjave nekoliko naših prijatelja, i tu vidimo zgušnjavanje političkih prilika. Zato je važno da nastavimo da gledamo svoju budućnost i ekonomski napredak - rekao je predsednik za Pink, dodajući da treba da nastavimo svojim putem i svojim tempom, sačuvamo se od spoljnih uticaja i pritisaka.

Foto: TV Pink

- Mi moramo da uradimo svoj posao. Ko zna kako će i pod kojim uslovima da se dešava na dalje. Iz kog ugla da poslmatrate postoji ozbiljna opasnost za Evropu da nam se produži opasnost od pre dve godine. Živimo u kom'plikovanom i složenom svetu. U tome treba da se snalazimo i da se čuvamo. Drugi nek imaju svoje probleme, mi treba da preskočimo i sukobe i ratove i da imamo rast od 4 posto već do kraja ove godine. I polako, ali sigurno da idemo u bolju budućnost za naše građane – rekao je Vučić.

Kako kaže, mi smo sekularna država, koja poštuje crkvu.

#Aleksandar Vučić

'