AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsedniku Republike Kube Migelu Dijas-Kanelu pismo saučešća povodom avionske nesreće kod Havane.

U pismu saučešća, se, između ostalog, kaže:

Primite moje iskreno saučešće povodom avionske nesreće kod Havane, u kojoj je poginulo mnogo ljudi. Molim Vas da moje izraze saosećanja prenesete porodicama stradalih putnika i članova posade."

Vučić dalje kaže da je, iako je teško suočiti se sa ovakvom tragedijom, uveren da će kubansko rukovodstvo pružiti podršku i utehu onima koji su u nesreći izgubili svoje najmilije.

Vest o nesreći i velikom broju žrtava veoma me je ožalostila, posebno zbog toga što sam se nedavno, prilikom posete Kubi, uverio u to koliko je snažno prijateljstvo naših dveju zemalja i dvaju naroda - navodi se u pismu predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Avion Boing 737 kubanske nacionalne aviokompanije "Kubana de avijasion" srušio se danas prilikom poletanja sa međunarodnog aerodoroma "Hoze Marti" u Havani, a na avionu je, prema poslednjim podacima koje prenosi agencija AP, bilo 104 putnika i devet članova posade.

Ima troje preživelih.

#Aleksandar Vučić

#Avion

#Kuba

#Saučešće

'