AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Evropskog parlamenta na ohrabrenju i podršci koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sofiji sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijem Tajanijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije i njenom budućem članstvu.

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani istakao je da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije članstvu u EU do 2025. godine, što je inicijalni datum koji je sadržan u Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru ove godine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Foto: Tanjug

- Optimista sam povodom vašeg članstva - rekao je Tajani i istakao da je predložio paket od 10 milijardi evra za infrastrukturne projekte na Zapadnom Balkanu, kao i da je Srbija važna za Evropu.

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Evropskog parlamenta Tajaniju na ohrabrenju i podršci koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

Foto: Tanjug

Važno je raditi na vladavini zakona i to će pomoći bržim evropskim integracijama Srbije, zaključila su dvojica sagovornika.

#Aleksandar Vučić

#Antonio Tajani

'