AKTUELNO

Odbornik SNS Aleksandar Mirković izjavio je danas da ga je šef odborničke grupe Savez za Srbiju, Dragan Đilas gurnuo kad je krenuo da se obrati sa govornice u Skupštini grada.

- Ja sam dobio reč od predsedavajućeg. Kada sam krenuo da se obratim, Đilas me je gurnuo sa te govornice. To je samo pokazatelj njegove nemoći, bahatosti, osionosti i bezobrazluka - rekao je Mirković novinarima.

Đilas je, inače tražio repliku, ali je predsedavajući reč dao Mirkoviću zbog čega je Đilas negodovao.

On je potom, kako su novinari koji prate zasedanje gradskog parlamenta mogli da vide, prišao govornici i Mirkoviću u naperi da iznese svoju repliku.

- Moram da istaknem da sam šokiran i duboko iznenađen postupkom bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa koji uz pomoć nasilja hoće da zastraši sve one koji ne misle isto kao on - rekao je Mirković.

Kazao je da su svi u sali bili u prilici da vide na koji način Đilas želi da dođe do reči, te zapitao "šta mogu da očekuju Beograđani kad bivši gradonačelnik, a sada prvi na najvećoj opozicionoj listi u gradskoj skupštini, nasrće na odbornike".

Komentarišući da Đilas "očigledno nije mogao da istrpi argumente i da se pomiri sa istinom da je upropastio grad, a da su oni koji su došli posle njega napravili rezultate", Mirković je poručio da se niko iz njegove odborničke grupe nije uplašio Djilasovog nasilja i da će nastaviti da učestvuju u radu gradskog parlamenta.

Mirković je, inače, rekao i da je Đilas danas napustio sednicu "čim je uzeo dnevnicu".

Sednica je od samog početka bila burna, a odbornička grupa Savez za Srbiju, koju čine odbornici Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

#Dragan Đilas

#SNS

#Skupština

'