AKTUELNO

Glumac Sergej Trifunović izabrao je Hrvatsku televiziju (HRT) da usred Zagreba najgorim mogućim rečima oplete po Srbima i Srbiji!

Gostujući u emisiji Aleksandra Stankovića "Nedeljom u dva", on je opleo po Srbima i ocenio da su ograničeni, a da je vlast gamad koja zaluđuje "srpski narod, stoku grdnu".

Uvrede na račun Srbije pljuštale su od samog početka emisije. Glumac se Hrvatima prvo pohvalio snimcima u kojima se sprda sa srpskim nacionalizmom, odnosno "srpskom ograničenošću da se ukapira ono što je drugačije". Potom se dohvatio ustaša i četnika.

USTAŠE I ČETNICI

- Ustašama su potrebni četnici i četnicima su potrebne ustaše da bi uopšte postojali. Ekstremi su glavni razlog zašto gamad ostaje na vlasti. Imate Šešelja, koji je zvanično ratni zločinac. I onda, kada hrvatska delegacija dolazi u Srbiju, a Vučić je dočekuje raširenih ruku, njegov duhovni otac Šešelj gazi hrvatsku zastavu i naje*e im se hrvatske majke. Umesto da ga odmah izbace iz Skupštine, oni ga ostavljaju zbog tih toplo-hladnih odnosa. Vlast je gamad i trebaju joj ekstremi zarad zaluđivanja pučine, koja je stoka grdna. A pametne ljude izvozimo - rekao je Trifunović.

Na pitanje o zabrani dolaska u Hrvatsku Aleksandru Vulinu, Sergej je odgovorio da mnogo propuštaju jer, kako je naveo, takvu pojavu još nisu videli.

- Treba da vam bude žao, to vam je kao da propuštate cirkus "Medrano" - dodao je Sergej.

Kada je govorio o zločinima, on je maltene u isti koš stavio Srbiju, NDH i Nemačku. Iako je opleo i po Hrvatima jer relativizuju strašne zločine počinjene u logorima, srpski glumac je u istom kontekstu pomenuo Srebrenicu i nacističku Nemačku.

DODVORAVANJE HRVATIMA

- NDH je bila jedna od pet fašističkih država. To su stvari s kojima moraš da diluješ, to minimaliziranje zločina je jedna od najogavnijih stvari koja može da se desi. Kao mi sa Srebrenicom. Nemačka je završila dva svetska rata strašnim zločinima, ali je doživela katarzu. Svaki Nemac je odrastao znajući za zločine u prošlosti i sada nema problem s tim - naveo je Trifunović dodajući da je postavljanje ustaške ploče u Jasenovcu očigledna retardacija hrvatskih vlasti.

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS, Trifunovićevo gostovanje ocenio je kao potrebu jednog kruga ljudi da se dodvoravaju Hrvatskoj time što pljuju po Srbiji.

- Trifunović nije izuzetak. Isto rade Saša Janković, Vuk Jeremić, Đilas i čitava bulumenta koju on podržava - smatra Jovanov.

#Hrvatska

#Sergej Trifunović

#Srbija

'