AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" rekao je da u Rusiji u poslednjih 15 godina inauguracija predsednika u smislu u kojem smo mi navikli, ne postoji.

- Postoji svečanost inauguracije, odnosno proglašenje novog predsednika, kome prisustvuju najviši ruski zvaničnici. Napravi se jedan koktel na koji dolaze ruski biznismeni, ruski političari, javne ličnosti, sportisti i diplomatski predstavnici iz ambasada u Moskvi – kazao je Vučićević za Novo jutro televizije Pink.

On dodaje da se gotovo nikad ne zovu strani državnici, i da su to znali prevaranti iz opozicije.

- Naravno da su znali to ovi naši lažovi i prevaranti iz takozvane opozicije, da ih ne nazovem drugačije, ali su namerno pravili atmosferu da se Putin naljutio na Vučića, pa ga nije zvao. A Aleksandar Vučić je lični i specijalni gost Vladimira Putina 8. maja, dan posle inauguracije – istakao je Vučićević.

Kako kaže, dokaz da je sve u redu je taj što je predsednik Aleksandar Vučić sutra specijalni gost i da je činjenica da su ove godine na paradi za Dan pobede samo dva svetska državnika gosti ruske države.

Foto: Printscreen

- Gosti su naš predsednik Aleksandar Vučić i izraelski premijer Benjamin Netanjahu, što takođe mnogo toga govori. Onaj ko pomisli da kaže, a takvih ima koliko hoćete na društvenim mrežama, da je strašno što Vučić ide „diktatoru Putinu“ na noge, o čemu ti ljudi pričaju – zapitao se Vučićević.

On dodaje da se 9. maja u Moskvi slavi najveća pobeda u istoriji slobodnog sveta.

- Tog 9. maja je pobeđeno najveće zlo koje je u istoriji postojalo, fašizam i nacizam. Mi Srbi smo, proporcionalno broju stanovnika, položili jednu od najvećih žrtava u tom Drugom svetskom ratu. Nije normalno što je neko protiv da Vučić prisustvuje tome – istakao je Vučićević.

Po njegovom mišljenju, susret predsednika Vučića i predsednik Putina je veoma značajan za Srbiju iz raznih aspekata, kao što su strateško partnerstvo i vojno tehnička saradnja, ekonomska saradnja i energetska pitanja.

- Tu ima dosta značajnih pitanja u odnosima dve države, od kojih na ovaj ili onaj način zavisi život svih nas. Evo, Vučić je juče stigao u Tursku i njega je predsednik Erdogan lično dočekao u Istanbulu – kazao je Vučićević.

#Aleksandar Vučić

#Dragan J. Vučićević

#Rusija

'