AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov smatra da su Vuk Jeremić i Saša Janković poslednji koji imaju pravo da drže lekcije o stanju medija u Srbiji.

- Oni su partneri najvećeg medijskog tajkuna Dragana Đilasa i jasno su pokazali kako vide slobodu medija, kada su angažovali batinaše i kriminalce da maltretiraju novinare koji im nisu po volji, izbacuju ih sa svojih konferencija za štampu i kada su odbijali da odgovaraju na pitanja koja im nisu bila po volji - naveo je Jovanov u pisanoj izjavi.

Sa druge strane, kako je podsetio, i novinari i građani dobro znaju da danas svaki novinar, bez obzira na svoj politički ili bilo koji drugi stav, ima pravo da prisustvujue konferencijama za novinare predsednika Aleksandra Vučića, postavi pitanje kakvo želi i na njega dobije odgovor.

Jovanov smatra da nije iskrena briga Jankovića i Jeremića i da predstavlja predstavu za javnost.

Ta predstava bi, kako je dodao, "trebalo da sakrije njihov odnos prema medijima, ali i to da zajedno sa Đilasom, sanjaju o tome da ponovo upravljaju svim medijima u Srbiji i obračunavaju se sa svima onima koji ne žele da učestvuju u veličanju njihovih izmišljenih uspeha i sakrivanju štete i haosa koje su ostavili iza sebe".

#Dragan Đilas

#Milenko Jovanov

#SNS

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

'