AKTUELNO

Opštinu Paraćin već danima trese skandal jer je Tomislav Šaletić zamenik predsednika Opštine Paraćin u isto vreme bio i jedan od direktora privatne firme koja je samo 2017. godine, pobedila na javnim konkursima i tenderima koje je raspisala ova Opština, u vrednosti od oko 480.000 evra

Iako je Tomislav Šaletić rekao da on nije direktor firme Spektar Invest od juna 2017. godine, proverom u APR, utvrđeno je da je on tek nakon pisanja medija izbrisan iz registra sa mesta direktora ove firme.

Šaletić je tvrdio da od prošle godine nije direktor Spektar Investa, i da APR registar nije ažuriran, ali se ispostavilo da je ova firma prvi put poslala zahtev za njegovo brisanje iz registra par dana nakon tekstova o ovoj aferi, da bi bio odbijen, tako da je tek 26. aprila 2018. godine, Tomislav Šaletić prestao zvanično da bude jedan od direktora Spektar Investa.

Školski primer sukoba interesa!

Da li je došlo do sukoba interesa i da li je Šaletić smeo da se nađe u isto vreme na mesto zamenika predsednika opštine i direktora firme koja je pobeđivala na opštinskim tenderima objašnjava Čedomir Čupić profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu koji je bio u odboru Agencije za borbu protiv korupcije objašnjava.

- To je školski primer sukoba interesa, jer kada neko uđe u neku od vlasti dužan je da svoja ovlašćenja prenesete na drugog, na lice koje nije povezano sa njim – kaže Čupić i naglašava da kada neko nije vlasnik već samo direktor u nekoj firmi ta firma ne sme da učestvuje u bilo kom tenderu koji raspisuje opština:

- Firma ne bi mogla u bilo kakvom tenderu koji je vezan za opštinu da konkuriše.

Pogledajte sve funkcije koje je Tomislav Šaletić obavljao, gde se jasno vidi da je u isto vreme i zamenik predsednika Opštine Paraćin i jedan od direktora firme Spektar invest, koja je, zahvaljujući ovim javnim konkursima i tenderima, prihodovala 57. 465.199 dinara. Ova suma je zbir tendera na kojima je Spektar invest pobedila samo u 2017. godini:

Foto: Srbija Danas

#Paraćin

#Youtube printskrin/SIM Tomislav Šaletić Paraćin

'