AKTUELNO

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov oštro je danas osudio napad potpredsednika NUNS-a i funkcionera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, Željka Bodrožića, na članove i funkcionere SNS u Kikindi.

- Smatramo da je njegovo ponašanje apsolutno neadekvatno, necivilizovano i neprilično bilo kakvom građaninu ove zemlje, a kamoli nekome ko izgleda ima ambiciju da uređuje državu, da određuje kako će država da izgleda, ko šta može ili ne može da kaže - rekao je Jovanov na konferenciji za novinare u Kikindi.

Napad, koji je Jovanov opisao kao anticivilizacijski, dogodio se, kaže, juče.

- Juče negde oko 14.00 sata Željko Bodrožić je na parkingu Gradske uprave prišao Milivoju Linjačkom, vređao ga i pretio mu, a zatim je negde između 18.30 sati i 19.00 sati, takođe na ulici, prišao Petru Palatinušu, odborniku i članu Gradskog odbora SNS, i takođe ga vređao i pretio mu - naveo je Jovanov.

On je napomenuo da se Palatinuš i Linjački nisu sreli sa Bodrožićem niti su se mimoišli sa njim, nego je on, kaže Jovanov, prešao sa druge strane ulice, prišao im obojici i zatim ih vređao i pretio im.

- Brutalna kampanja koju Željko Bodrožić vodi protiv SNS i njenih funkcionera traje duže od dve godine, možda i više. U toj kampanji ne postoji uvreda koja nije izrečena, laž koja nije izgovorena, i ništa što je moglo da se izmisli a da nije izmišljeno i napisano u novinama kojima on rukovodi i niko zbog toga ni na koji način nije reagovao, niko nikoga zbog toga nije vređao, niti na ulici susretao - istakao je funkcioner SNS.

On je ukazao da "neko želi da Srpskoj naprednoj stranci i njenim funkcionerima ospori pravo da čak i odgovore na sve one uvrede, pretnje i pljuvačinu koja se dve godine bez prestanka sprovodi u jednom lokalnom političkom biltenu koji vodi i uređuje političar i novinar Željko Bodrožić".

Pri tom, kaže, sa novinarom Željkom Bodrožićem SNS ne komunicira.

- Ali, nemojte mi reći da mi nemamo pravo ni da se suprotstavimo političaru Želju Bodrožiću, funkcioneru Pokreta slobodnih građana, i da se politički borimo protiv onoga što taj pokret i njegov ogranak u Kikindi radi - naglasio je Jovanov.

On upozorava da je verbalno nasilje uvod u fizičko nasilje, ukazujući da je indikativno to što je Bodrožić napao dve osobe koje su se u poslednje vreme u ime SNS oglašavale u medijima.

- SNS apsolutno stoji iza svakog svog člana i iza prava svakog člana da se bavi politikom na civilizovan i normalan način, na koji su to radili i u prethodnom periodu. Apsolutno osuđujemo svaki napad ovog tipa i poručujemo svakome ko ima ideju da se ponaša kao Željko Bodrožić da će svaki napad kao i ova dva koja su se juče desila biti prijavljen nadležnim organima - rekao je potpredsednik SNS.

Kako je naveo, SNS onda očekuje od nadležnih državnih organa da "ljude koji izgleda nisu u stanju da funkcionišu u okviru jedne društvene zajednice, usmere kako to treba da izgleda i sankcionišu ih".

Jovanov je dodao da ovo nije prvi napad na Petra Palatinuša i da je napadan i pre 10-ak godina što je, kaže, tada takođe bilo prijavljeno policiji, i to isti napadač.

Građani Kikinde su, naveo je Jovanov, ovim dobili jasnu poruku - kako bi izgledala Kikinda kojom bi upravljali Bodrožić i Miroslav Panić kao lideri kikindske opozicije i svi ostali u toj opoziciji.

- Malo je mnogo lokalnim političarima-pripravnicima da se bave najvećom strankom u ovom delu Evrope i da stranci sa ubedljivo najvećom pdorškom oni određuju šta će i kako će da radi. Zadržavamo svoje pravo da svakome odgovorimo, na svaku laž, izmišljotonu i uvredu koje se lansiraju u medijima sa njihove strane. I to pravo da se branimo nam apsolutno niko ničim neće uskratiti, pa ni ovakvim napadima, koje ćemo istog momenta prijavljivati policiji - zaključio je funkcioner SNS.

#Milenko Jovanov

#SNS

'