AKTUELNO

Odluka Hrvatske da srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin nije dobrodosao u tu zemlju bez sumnje je korak nazad u odnosima Srbije i Hrvatske, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

- Da smo se rukovodili različitim izjavama koje su dolazile iz Hrvatske imali bismo puno razloga da i mi pribegnemo sličnim merama, ali nikada nam to nije padalo na pamet, jer to ne samo da vodi pogorsalanju odnosa već te odnose trajno narušava - poručio je Ljajić odgovarajući na pitanja novinara na proslavi osme godišnjice novog Avalskog tornja.

Ministar je dodao da Srbija rešava sva otvorena pitanja sa Hvatskom, te da se tim bavi osam ili devet komisija.

- Imamo dovoljno problema da bismo sad stvarali nova sporna pitanja između Beograda i Zagreba. Ne vidim da ovaj korak može bilo čemu da doprinese osim da idemo korak unazad - ponovio je Ljajić.

Zamoljen da prokomentariše predlog predsednika Aleksandra Vučića, koji je izneo pred posetu Hrvatskoj u februaru, da se uvede moratorijum od šest meseci na rasprave o temama iz prošlosti, Ljajić je kazao da taj predlog nije ozbiljno shvaćen.

- Sa moratorijumom ili bez, dve zemlje moraju da rešavaju sva otvorena pitanja iz prošlosti - poručio je ministar.

#Aleksandar Vulin

#Hrvatska

#Rasim Ljajić

'