AKTUELNO

Ambasadorka Nikolić odbila je da primi protesnu notu Hrvatske, sa obrazloženjem da zvaničnici Srbije nisu učinili ništa loše zbog čega bi poseta Beogradu delegacije hrvatskog parlamenta bila prekinuta.

Ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić dobila je pretnje nakon što je delegacija Hrvatskog sabora prekinula posetu Srbiji, a ona odbila da primi protestnu notu Hrvatske.

Njoj je, saznaje Tanjug, na zvaničnu mail adresu Ambasade poslata poruka da bi, da se pita "autor", notu ne samo primila, nego i - pojela:

Štovana gospođo Nikolić, budite sretna da ja i moji istomišljenici nismo na čelu Hrvatske, jer Vas uveravam da biste tu notu pojeli! Jednom je Krleža rekao “Čuvaj se hrvatske diplomacije i srpskog gostoprimstva!” Bio je posve u pravu! - navedeno je u "poruci".

Nikolić je u sredu odbila da primi protestnu notu Hrvatske, sa obrazloženjem da zvaničnici Srbije nisu učinili ništa loše zbog čega bi poseta Beogradu delegacije hrvatskog parlamenta bila prekinuta.

Ona je, prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete Zagrebu doživeo i gore neprijatnosti, ali da nije prekidao posetu.

#Hrvatska

#ambasador

'