AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas u Moskvi sa zamenikom predsednika Državne Dume Ruske Federacije zaduženim za međunarodnu saradnju Petrom Tolstojem i članom Odbora za međunarodnu saradnju Sergejem Železnjakom o odnosima dveju zemalja i situaciji u našoj južnoj pokrajini.

Đurić je posle sastanka izjavio da Srbija i Rusija nastavljaju bratstvo, prijateljstvo i saradnju, te da je posebno potcrtano da je veoma značajno što su u nedavnom razgovoru predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin potvrdili istorijski dobre odnose, koji će ostati takvi u budućnosti i nastaviti da se razvijaju u svim međunarodnim okolnostima.

- Od predstavnika ruske Dume dobili smo posebnu podršku po pitanju KiM, za naš narod, za našu borbu i za naš opstanak. To je ono što je za nas od ključnog značaja - rekao je Đurić.

On je dodao da je njegova poseta Moskvi imala i međustranački karakter, te da je kao potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke obavio konsultacije sa kolegama iz Jedinstvene Rusije.

U narednom periodu će, kako je istakao, biti nastavljena za Srbiju veoma značajna saradnja sa najjačom ruskom političkom organizacijom, uz rešenost da dobra međupartijska saradnja nastavi da bude i temelj kvalitetnim međudržavnim odnosima.

Đurić se juče u Moskvi sastao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom, kojeg je upoznao sa sa situacijom na Kosovu i Metohiji i nastojanjima da se na miran način, u dijalogu sa Prištinom, dođe do kompromisa.

Đurić je posle sastanka izjavio da je dobio bratsku i prijateljsku podršku Srbiji za samostalno vođenje unurašnje i spoljne politike, po pitanju Kosova I Metohije i po svim ostalim pitanjima važnim za našu zemlju.

#Marko Đurić

#Rusija

#Srbija

'