AKTUELNO

Srbija čvrsto podržava principe i standarde slobode medija i izražavanja, a o Nacrtu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji, Beograd će se konsultovati sa OEBS-om, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predstavnikom te organizacije za slobodu medija Arlemom Dezirom.

U razgovoru o važnosti medijskih sloboda i zaštiti novinara, Dezir je istakao da je prioritet OEBS-a bezbednost novinara, kao i rešenje slučajeva ubistava novinara.

On je naglasio da je izuzetno važno što je Srbija formirala Komisiju za istragu ubistva novinara i naglasio da će danas prisustvovati obeležavanju godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije.

Dezir je istakao važnost stvaranja klime u kojoj se podržava zaštita novinara i sprečavaju pretnje, kao i da je od izuzetne važnosti uspostaviti transparentne uslove za finansiranje medija.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je istakao da nadležni organi rade na rešavanju svih prijavljenih slučajeva napada na medije i njihove predstavnike i ulažu maksimalne napore da pronađu i kazne počinioce nasilja nad novinarima.

On je izrazio spremnost da predstavnika za slobodu medija nadležne institucije obaveštavaju o napretku u rešavanju slučajeva koji se tiču bezbednosti novinara i merama koje se preduzimaju u cilju prevencije potencijalnih napada.

Pročitajte još: Šešelj za Novo jutro: Presuda me ne zanima, dobrovoljno u Hag više ne idem (VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Arlem Dezir

#Sastanak

'