AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin upozorio je danas da je kritika, koju je kosovski premijer Ramuš Haradina uputio Briselu, nezadovoljan načinom na koji posreduju u dijalogu, prtetnja miru i tom dijalogu, a na prvom mestu Srbima na Kosovu i Metohiji.

Komentarišući izjavu Haradinaja da, ako Evropska unija nema kapaciteta da pomogne Kosovu, onda bi trebalo da je zatraži od drugih, a ako ne želi da traži pomoć od drugih, treba o tome da obavesti Prištinu, Vulin, koji boravi u poseti Moskvi, kaže: "Neosuđeni terorista bi da ponovi zločin za koji nije kažnjen".

- Pošto je Haradinaj optužio EU zanima me da li će EU pozvati da se obe strane uzdrže kako obično traži kada Priština napadne Beograd. Haradinaj može nasiljem i pozivom na nasilje da ugrozi mir i ne samo na našem prostoru. Njegova izjava jeste pretnja i miru i briselskom dijalogu a na prvom mestu Srbima na KiM - naveo je Vuli.

Kako je dodao, Haradinaj je započeo protervanje Srba, ali ga nije završio.

- Dok Srbiju vodi Vučić i dok je vrhovni komadant vojske Srbije, ni Haradinaj ni bilo ko drugi neće nekažnjeno ponoviti ni martovski pogrom ni Oluju ni Bljesak. EU najzad treba da kaže dokle će tolerisati pretnje miru koje dolaze iz Prištine - naveo je Vulin.

#Aleksandar Vulin

'